KARABAĞ AZERBAYCAN'DIR, AZERBAYCAN TÜRKİYE'DİR.
Tarih: 29.09.2020| Okunma Sayısı: 743

Çok Değerli Azerbaycan Barolar Birliği Başkanım,

 

Uzun yıllar boyunca Ermenistan devleti Karabağ Bölgesi’ndeki kardeşlerimizin yaşadığı birçok köy ve kenti bombalayarak adeta bir sivil katliamına imza atmaktadır. Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak kendi toprakları ile sivillerin yaşadığı köyleri ve kentleri bütün gücü ve imkanlarıyla koruyan Azerbaycan Devleti’nin ve kahraman ordusunun her daim yanındayız.

 

Ermenistan'ın tahrikkar saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli bir tepki ortaya koyamayan uluslararası toplum, çifte standardını bir kez daha göstermektedir. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinin işgalinden bu yana, bölgede Ermenistan devletinin yapmış olduğu soykırımlara baskılara ve zulümlere uzun yıllardır kulak tıkayan dünyayı insafa davet ediyoruz. Dünya kamuoyunun tepkisizliğinden yüz bulan Ermenistan, son günlerde hadsizliğini arttırarak alçakça saldırılarda bulunmaktadır. Bu saldırılar karşısında Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak Azerbaycan Devleti ve milletinin haklı davasında yanınızda olduğumuzu, Azerbaycan'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda yılmaz destekçisi ve savunucusu olduğumuzu bildirmekten memnuniyet duyuyoruz.

 

Şunu da belirtmek isteriz ki Azerbaycan’ın, saldırgan Ermenistan’a cevabı herhangi bir sınır ihlali ve çatışması değil, doğrudan Azerbaycan'a yönelik bilinçli bir taarruza karşı haklı ve meşru bir savunmadır. Bizler bu haklı mücadelesinde Azerbaycan devletinin ve halkının yanındayız.

 

Biz kardeşiz ve kıyamete kadar birbirimize sahip çıkmak için varız. İki devlet olsak da Türkiye ve Azerbaycan tek bir millettir.

 

Bu vesileyle, tüm Azerbaycan halkına en içten selam ve saygılarımızı sunuyoruz. Şehit olan kardeşlerimizin makamları cennet-i ali olsun ve şu anda, cephede gazada olan kardeşlerimizin de gazaları mübarek olsun.

 

İnanıyoruz ki;

“Azerbaycan bayrağını Karabağ’da asacağız”

 

Karabağ Azerbaycan'dır,

Azerbaycan Türkiye'dir.

 

GÜMÜŞHANE-BAYBURT BÖLGE BARO BAŞKANI

                    AV. SERKAN PEKMEZCİ

 

 

19.04.2024
AV. METİN ASLAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.