SODES kapsamında yapılan Kadın hakları ve kadına şiddet konulu panel
Tarih: 27.05.2012 23:00:00| Okunma Sayısı: 2660

24.05.2012 tarihinde Baro Genel Sekreteri Av. Seval KAÇIRAN ve Av. Nuray ASLAN ile birlikte Torul Meslek Yüksekokulu'nda SODES kapsamında yapılan "Kadın hakları ve kadına şiddet" konulu panel de konuşmacı olarak bulundu.Toplantıya okul öğrencileri ve idaresi katıldı.Toplantıda günümüzde kadın hakları , çocuk hakları ve bu konuda yapılan yasal düzenlemeler ve uygulamalar anlatıldı.

Kadın hakları ile bağlantılı ve dünya ve ülkemizin kanayan yaralarından olan kadına şiddet konusu da tartışıldı.Kadına şiddetin nasıl ve ne şekilde, nereler de , hangi yoğunlukta olduğu ve yasal düzenlemelerdeki müeyyideleri anlatıldı.Toplantı öğrencilerin sorularıyla , karşılıklı olarak sohbet ortamında geçti.Özellikle toplantı da genç nesillerin bu konularda bilinçlenmesi vurgulanarak, toplantıya son verildi.Toplantıdan sonra öğrenci ve idarecilerin kantinde hazırlamış oldukları ikramlar yenildi, sohbete burada devam edildi. Kaçıran ve Aslan İdarecilere teşkkür ederek  okuldan ayrıldı.

16.10.2019
AV. SERKAN PEKMEZCİ