YURT DIŞI GEZİSİ
Tarih: 15.06.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1576

Sayın Başkan,


Türkiye Barolar Birliği tarafından 09-13 Nisan 2014 tarihlerinde Macaristan Avukatlık Sisteminin incelenmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışma ziyareti sonrasında, sizlerden gelen talepler doğrultusunda, söz konusu programı düzenleyen BulutAnka Turizm tarafından St. Petersburg’a özel bir gezi düzenlenmesi planlanmıştır. 14 - 17 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan gezi programına ilişkin koordinasyon Birliğimiz Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezince sürdürülecektir. 


Bu bağlamda, tüm avukatların katılımına açık olan tura ilişkin taslak program ve fiyat teklifi ekte yer almaktadır. Programa katılacak Avukatlarımızın en geç 27.06.2014 tarihine kadar aşağıda belirtilen iletişim bilgilerinden katılımlarını tarafımıza bildirmeleri gereklidir. 


Bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz. 


NOT: Programın resmi bir gezi olmaması nedeniyle Birliğimiz tarafından herhangi bir mali yükümlülük üstlenilmemektedir. 

 
İRTİBAT VE KAYIT İŞLEMLERİ:
Uzm. Yrd. Göze UKAV 
E-mail   : goze.kaya@barobirlik.org.tr
Tel      : 0312 292 59 00 / 99104

Beste YÜKSEL
E-mail   : beste.yuksel@barobirlik.org.tr 
Tel      : 0312 292 59 00 / 99275

 
 

S T .  P E T E R S B U R G


Tur Genel Tanımı

Şairler ve yazarların masalsı ülkesi Rusya, karla kaplı meydanları, bohem sokakları ve kafeleri ile sizlere güzel bir gezi vadediyor.

 

Soğuk havasına rağmen sıcak insanları ve değişik kültürü ile hemen sizi sarmalayan bir ülke Rusya.

St Petersburg’un tarih kokan caddelerinde ve şehri sarmalayan kanallarında kendinizi bambaşka bir dünyada hissedeceksiniz. Görkemli sarayların puslu gökyüzüne değdiği St Petersburg'da, büyülü bir mimari ile tanışabilir, Saraylarının özenle dizayn edilmiş park ve bahçelerinde keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. Baltık denizinin muhteşem doğası ve değişik Rus mimarisinin bir araya geldiği bu büyülü şehirde unutamayacağınız muhteşem bir tatile hazır mısınız?

St Petersburg’un en önemli doğa olaylarından birine de birlikte şahit olalım mı? Beyaz geceleri yaşamak için şimdi tam zamanı. Güneşin geç vakitlere kadar bu güzel şehri aydınlattığı ve gökyüzünün geceyarılarına kadar açık mavi olarak yaşandığı gecelerin sadece 2-3 saat sürdüğü farklı bir deneyimi birlikte gözlemleyeceğiz  

Bu şairane ülke farklı yapısı, güzel insanları ve değişik lezzetleri ile sizleri bekliyor.

 

Neler Yapılır?

 

Rus mutfağının ünlü lezzetleri havyar ve borç çorbasını mutlaka denemelisiniz. Dünya’nın en ünlü votkaları da Rusya’da üretilmektedir. St. Petersburg’da Nevsky Prospekt bölgesi alışveriş için oldukça uygun.


Tur Programı

 

1.gün İSTANBUL – ST. PETERSBURG

Ataturk Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Bulutanka kontuarı önünde saat 08.30’da buluşma. Check- in işlemlerinin ardından Türk Hava Havayolları’nın TK401 sefer sayılı uçağı ile saat 10.55’te St. Petersburg’a hareket. Yerel saat ile 15.20’de St. Petersburg’a varış.

Varışımızı takiben Akşam yemeğimizi Demidoff restoranda alıyoruz. Otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

 2.gün ST. PETERSBURG ŞEHİR TURU, HERMITAGE MÜZESİ, NEVY KANAL TURU

Sabah kahvaltısının ardından şehir turu için otelden hareket. Turumuzda; Nevsky Caddesi, Pushkin Anıtı, Eski Liman Fenerleri, Saray Meydanı, Birzhevoy Köprüsünden Vasilevsky adasına geçiş, Peter & Paul Kalesi, Aurora Zırhlısı, Hermitage Sarayı, Kanlı Kilise ve St.Isaac Katedrali görülecek yerler arasındadır. Şehir turunun ardından 13:00 ‘de Stragonoff Steak House’da öğlen yemeğimizi alıyoruz.

Yemeğin ardından 14:00 ‘de Hermitage Müzesi turuna başlıyoruz. Çarlık dönemine ait yaklaşık 4 milyon eseri barından ve Neva Nehri yanında bulunan Dünya’nın ve Rusya’nın en büyük müzelerinden Hermitage Müzesi, en çok tablo koleksiyonunun bulunduğu müze olması nedeni ile Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmiştir. Katerina’nın kış sarayı olarak inşaa ettirdiği binalar kompleksi günümüzde dünyanın en göz alıcı koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. 1760`dan itibaren Rus Çarlarının kış aylarını geçirdiği bu muhteşem binalar Barok mimarisinin baş yapıtları arasındadır. Günümüzde 5 bina ve 1057 adet oda ve salonda Leonardo Da Vinci, Van Gogh, Michaelangelo, Rembrandt, Rubens, Velasquez, El Greko, Renoir, Raphael, Picasso, Matisse ve daha nice büyük sanatçının büyüleyici eserleri sergileniyor.  Yaklaşık 2.5 saat sürecek turumuzda, en önemli oda ve salonlardaki önemli eserleri göreceğiz. 

 Hermitage gezimizin ardından 17:30 ‘da Kanal Turu için teknemize geçiyoruz. Kuzey'in Venedik'i olarak adlandırılan St. Petersburg, Neva Deltası'nın oluşturduğu adalar üzerine kurulmuş bir şehirdir. Özel tekne ile yapacağımız kanal turumuzda, doğal nehirler, kanallar üzerinde yaklaşık 1 saat şehri bir başka açıdan görme ve fotoğraflama imkanı buluyoruz.  

 Turumuz sonrası otelinize transfer. Aksam yemeği 20:15’de Russian Kitch restoranda. Yemeğinin ardından otele transfer ve geceleme otelimizde.

 3.gün ST. PETERSBURG - PETERHOFF VE EKATERİNA SARAYI

Sabah kahvaltısının ardından 09:00 ‘da Peterhoff turu Pushkin Kasabası ve Ekaterina Sarayı turu için otelden hareket. Yazlık olması düşünülerek 1714 yılından XVIII. yy.ın ikinci yarısına kadar Mimar Leblon, Braunşteyn, Miketti, Heykeltıraş Bartolomeo Rastrelli vb.nin iştirakiyle yapılmıştır. Peterhof’un fıskiyelerinin güzelliği, çeşitliliği ve sayısının Versailles’i büyük ölçüde geride bırakmasına rağmen Peterhof’a genellikle “Rus Versailles’i” derler. Deniz kıyısındaki kompleks yazın değişik su, ışık ve lazer gösterileriyle izleyenleri büyülemektedir. Peterhof, Petersburg’un en güzel saray ve park topluluklarındandır. Eşsiz mimarisiyle değişik tipte 64 fıskiyeden ve 250 kadar heykelden oluşan Büyük Çağlayan çok güzeldir. Peterhoff turumuzun ardından 13.00’de oglen yemegımızı Padvorie restoranda alıyoruz.

Ardından 14.00 ‘de Katerına Sarayı turumuza baslıyoruz. 18. yy.’da Katerina tarafından inşa ettirilen ve Çar kasabası olarak anılan park, saray ve binalar kompleksi. 600 hektarlık bir alanı kaplayan kasabanın ana binası Katerina Sarayı. Buradaki Amber Odası son derece ilgi çekici olmasına rağmen özellikle yaz aylarındaki yoğunluktan dolayı birçok turist tarafından ziyaret edilememektedir. Çarlık dönemi aristokrasinin Çar ailesi ile buluştuğu bu ünlü kasabada aynı zamanda ünlü şair Puşkin`in eğitim gördüğü okul da yer alıyor. I. Paul tarafından yaptırılan 18. yy. Klasik Rus Mimarisi’nin en güzel örneklerinden olan saray ve binaları. Çar Paul’un Avrupa gezileri sonrası inşaa edilen kompleks, özellikle iç mimarisi ve sahip olduğu eserlerle Avrupa’nın en güzel ve zengin saraylarından biri olarak anılmakta ve özellikle “Taht Odası” süslemeleriyle göz kamaştırıcıdır. Tur sonrası otelımıze transfer. Serbest zaman sonrasında

Aksam 20:15 ‘de Troyka Restoran’da alacağımız Gala yemeği için otelimizden hareket.

4.gün ST. PETERSBURG - İSTANBUL

 

Sabah kahvaltısının ardından otelden ayrılış işlemleri ve havalimanına transfer.

Türk Hava Yolları’nın TK402 sefer sayılı uçağı ile saat 16.35’te İstanbul’a hareket. Yerel saat ile saat 19.00’da İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.

 Paket fiyatlar;

 4* Holıday Inn Moskovski Vorota hotel veya 4*Park Inn Pulkovskaya hotel:

 Double odada kişibaşı    :550 €

Single odada kişibaşı      :640 €

Triple odada kişibaşı      :510 €

 Pakete dahil olan hizmetler;

3 gece-4 gün seçilen otelde oda/kahvaltı konaklama

Alan/ otel /alan transferleri

Yarım gün panoramik şehir turu

Turlarda ve transferlerde Türkçe rehberlik hizmeti

Tur programında belirtilen tüm turlar

Tur programında belirtilen tüm transferler

Tur programında belirtilen tüm müzelerin giriş ücretleri

Programda belirtilen tüm akşam yemekleri (içkisizdir)

Programda belirtilen tüm öğle yemekleri (içkisizdir)

 Pakete dahil olmayan hizmetler;

Uçak biletleri

Yemeklerde belirtilmeyen içecekler

Otel ekstraları

 Uçak Biletleri

 *Gidiş 14 Ağustos – Dönüş 17 Ağustos için THY’den yer talep edilmiş, okeyli yer ayırtılmıştır.

 Gidiş – Dönüş Kişi Başı Toplam Fiyatı: 430 €

 TK401 14 Ağustos İstanbul – St.Petersburg kalkış saati: 10.55 Varış saati: 15.20

TK402 17 Ağustos St.Petersburg – İstanbul kalkış saati: 16.35 Varış saati: 19.00

 Tur Toplam Fiyatı:

 

DBL odada Kişi Başı Fiyatı          :980€

SNG odada Fiyatı                      :1070€

TRPL odada Kişi Başı Fiyatı        :940€

29.03.2024
AV. METİN ASLAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.