GÜMÜŞHANE BAYBURT BÖLGE BAROSU TERÖRE LANET AÇIKLAMASI
Tarih: 9.09.2015| Okunma Sayısı: 1506

TERÖRE LANET

Ülkemizde son zamanlarda şiddetini artırarak yaşanan terör olayları hepimizi derin bir üzüntüye sokmuştur. Kahraman asker ve polislerimize istisnasız hergün yapılan bu hain saldırılar sonucu gelen şehit haberleri yüreğimize kor gibi düşmektedir. Gencecik vatan evladlarını henüz hayatlarının baharlarında ardında gözü yaşlı ailelerini bırakarak toprağa vermek tarifi ve tahammülü mümkün olmayan bir acı yaşatmaktadır.

Ülke olarak geçtiğimiz bu zor süreçte millet olarak birbirimize daha çok kenetlenmeli ortak üzüntümüzü hep beraber yaşamalıyız. Bir taraf da ülkemiz için ölen vatan evlatlarının annelerinin feryatları varken kahkalarımız, müzik seslerimiz o feryatları bastırmamalıdır. Zaman ne söylediğimize eskisinden çok daha fazla dikkat etme zamanıdır.

Bu topraklarda yaşamanın bedelini yıllardır ödeyen milletimiz hala da ödemeye devam etmektedir. Bir zamanlar karşımıza devlet olarak çıkan düşmanlarımız başarısız olunca siyaset değişikliğine gitmiş artık destekledikleri taşeron örgütleri karşımıza çıkararak bizle savaşa devam etmektedirler. Ama hiç şüphesiz zamanında nasıl bozguna uğramış yurt kabul ettiğimiz bu topraklardan arkalarına bakmadan kaçmışlarsa bugün de aynı şekilde bozguna uğrayacaklardır. Ne kendileri ne de kullandıkları hain örgütleri bin yıldır bu topraklarda yaşayan milletimize karşı galip gelemeyecektir.

Şehadete uğurladığımız aziz şehitlerimizin hatıralarına saygı duymalı kesinlikle şehadetlerini siyasi açıdan yorumlamamalıyız. Şu partinin şu politikasından bu partinin bu politikasından dolayı olanlar oluyor .. gibi söylemlere girmek hem bizi karıştırmak isteyenlerin nihai amaçlarına ulaşmalarını sağlamakta hem de şehitlerimizin aziz hatıralarını incitmektedir. Gün bir olma , teröre karşı hep birlikte tek ses olma günüdür.

Şuan çok zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalışan güvenlik güçlerimize destek olmalıyız. Onlara yalnız olmadıklarını hatırlatmalıyız. Dualarımızda bir an olsun eksik etmemeli ve yaşadıkları zor koşulları hatrımızdan çıkarmamalıyız. Aksi takdirde bizlerin refahı ülkenin bekası için kendilerini feda etmeyi göze almış o kahraman yiğitlere saygısızlık etmiş oluruz ve sürekli sorgulamalarını sağlarız neyin mücadelesini verdiklerini. Bu da cani teröristler karşısında başarısız olamalarına sebep olabilir.

Gümüşhane- Bayburt Barosu olarak toplumun bütün sorunlarına karşı duyarlılık içerisinde hareket ederken en büyük sorunumuz, kanayan yaramız olan terör sorunun çözümü için sürekli mesai harcamakta ülkemizin bu sorundan kurtulması için istişarelerde bulunmaktayız.

Şimdiye kadar yapılmış bütün terör saldırılarını ve terör örgütü olan adını bile zikretmekten imtina ettiğimiz o me'lun örgütü lanetliyoruz. O hain çetesine bi kaç safsata dinleyerek katılan yahut çıkar ilişkilerine binaen dağa çıkmış bulunan veya her ne sebeple olursa silahlanıp askerimize ve polisimize kurşun sıkanların Yüce Allah tarafından kahrını niyaz ediyoruz. Yaşadıkları acılar yaşattıkları karşısında değersiz kalsın.

Aziz şehitlerimizi de Cenab-ı Allahdan rahmet başta yakınları ve ailesi olmak üzere milletimize baş sağlığı dileriz.

 
Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu
İnsan Hakları Komisyon Başkanı
Av. Abdulbaki Kaymak 
 

25.04.2024
AV. METİN ASLAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.